dimecres, 27 d’agost de 2008

La PeralEl Formatge:

La Peral és un formatge blau elaborat amb llet pasteuritzada de vaca a la qual se li afegeix (i aquest és el gran secret del seu aroma únic) nata d’ovella. De pasta semipremsada, es presenta embolicat en paper d'alumini en peces cilíndriques d'uns 10cm d'alçada i en peces petites de prop d'1Kg. o grans de prop de 3.

Origen i procedència:
Al concejo de Illas, Asturies hi ha el llogarret de La Peral, que pertany al municipi de Somiedo. Allà s’elabora aquest deliciós formatge, un dels nostres blaus preferits.

El formatge l’elabora una sola família, els descendents d’Antonio León Álvarez, qui, amb el seu germà, va crear el formatge cap a 1923 adaptant el mètode francès del roquefort. El 1926 i 1929 ja va començar a recollir premis que el reconeixien com un formatge notori per la seva personalitat única i la seva qualitat. El 1986, amb la mort d’Antonio León als 106 anys, pren el relleu de la producció el seu nét José Luís, al qual el primer, al llarg de la seva vida, havia ensenyat tot el que sabia de l’ofici de formatger.

Nota de cata:
El formatge és d’un color blanc groguenc amb vetes blaves, tacte suau i humit, presenta una acidesa molt baixa i aromes que poden anar de suaus a molt intensos en funció del seu estat de maduració, que pot arribar als quatre mesos. En boca, fundent, sabors intensos i relativament complexos, amb una impressió global pastosa.

Maridatges:
Ribera del Duero (tempranillo), Riesling, Jerez Oloroso i la molt asturiana sidra

Cap comentari:

Publica un comentari