divendres, 15 d’octubre de 2010

Obsequi: 1 rocamadour per cada 3 formatges individuals

Saint Marcellin
Fa uns dies un client de la botiga em preguntava: I totes aquestes mariconades, què? valen alguna cosa?, referint-se a l’expositor on tenim tots els formatges francesos que es venen a peça: els banon, Saint Marcellin, Epoisses, Palet de Bouguignone, Gramat, Romantine, Saint Félix, Valençay, Crottin de Chavignol…

Gour NoirEm va fer pensar que, de fet, per aquí aquesta classe de formatges petits no tenen molta tradició. I és una llàstima, perquè en cadascuna d’aquestes peces hi ha una història, una personalitat i, sobretot, un petit univers de sabors.

Normalment són pastes toves, de cabra, vaca o ovella, provinents de les més diverses regions de França, però sobretot del sud i sud-est. N’hi ha de més i menys cremosos, de cendrats, de pell rentada, triples cremes, aromatitzats amb un toc d’herbes… Cadascun és una petita meravella que espera per a fondre’s a la boca de qui el tasti.

És per això que vam decidir que durant les properes setmanes els destacarem, oferint-los als clients de la botiga amb ganes de descobrir nous formatges o retrobar vells coneguts potser dels seus viatges.

Epoisses

Cocagne

Recomano especialment l’epoisses, el meu formatge preferit, una delícia cremosa de pell rentada i aromatitzada amb marc de borgonya i també el cocagne, un petit formatge cremós amb tocs de xampinyó i terra humida i un sabor inconfusible a llet crua d’ovella .

Però, per damunt de tot, veniu i feu la vostra tria, descobriu-los per vosaltres mateixos i formeu la vostra pròpia opinió. Nosaltres, per ajudar-vos, posem un rocamadour d’obsequi per cada tres formatges petits que us endugueu. Rocamadour

... i ja ens ho explicareu!

Cap comentari:

Publica un comentari